![Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26645B21-DCEA-4BD7-8F14-8A426539EA8C/Derivates/614BCA1B-8C76-4D00-97E7-3F04E8BEE926.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Caribische stoofschotel
-
800
g lamsschouder, ontbeend (zie variatie), in stukken (3-4 cm)
or 800 g lamsstoofvlees, ontbeend, in stukken (3-4 cm) - 50 g sinaasappelsap, vers geperst (1 sinaasappel)
- 20 g citroensap, vers geperst (½ citroen)
- 60 g Worcestersaus
- 3 teentjes knoflook
- 150 g uien, gehalveerd
- 180 g selderstengels, in stukken
- 2 - 4 takjes verse koriander
- 2 - 3 snuifjes gedroogde oregano
-
2
verse laurierbladeren
or 1 gedroogd laurierblad - 1 - 1 ½ tl cayennepeper, gemalen
- 25 g olie
-
20
g grof rietsuiker
or 20 g bruine suiker - 50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 1 ½ tl zout
- 450 g water
Kopjes van gestoomde rijst
- 160 g basmatirijst
- 400 g water
- 4 snuifjes zout
-
4
tl olie
or 4 tl boter
- Nutrition
- per 1 porties
- Calories
- 2438 kJ / 581 kcal
- Protein
- 45 g
- Carbohydrates
- 45 g
- Fat
- 23 g
- Fibre
- 3.9 g
In Collections
Alternative recipes
Burgers met zeeduivel en zalm
20min
Gevulde vis
1 Std. 50 Min
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50 мин.
Pilav met varkensvlees en wilde rijst
1u. 10min
Lamscurry en komkommer-munt couscous
9 Std.
Eieren in falafel korst met yoghurtsaus
No ratings
Runderpastei met bier
1u. 40min
Vegetarische chili
1ч. 5 мин.
Chowder met kip en maïs, broccoliterrines
1u. 25min
Zoete aardappel pannenkoekjes met rabarber-anijs compote
25min
Cottage pie
1u. 10min
Thaise burgers
30min