Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g d'eau
- 1 pincée de sel
La garniture
- 200 g de crème fraîche
- 3 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 25 g de calvados
- 800 g de pommes, épluchées, épépinées et coupées en deux
- 30 g de cassonade
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1294.4 kJ / 310.3 kcal
- Protein
- 3.5 g
- Carbohydrates
- 26.5 g
- Fat
- 21.3 g
In Collections
Alternative recipes
Gâteau magique à la vanille
3 Std. 15 Min
Tarte aux fraises
4h
Tarte poire-chocolat
55min
Tarte amandine aux poires
3h 25min
Gâteau à l'ananas caramélisé
40 min
Flan pâtissier
4 Std. 25 Min
Moelleux aux pommes
50 Min
Gâteau basqu'ô fraises
1 Std. 45 Min
Petits flans pâtissiers
1h 15min
Flaugnarde aux poires
50 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Tarte tatin
1 Std.