Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 90 g de sucre glace maison
- 15 g de sucre en poudre
- 155 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- ½ c. à café de fleur de sel
- 115 g d'amandes en poudre
- 3 œufs
- 170 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ citron jaune non traité, zeste et jus
- 6 petites poires, épépinées et coupées en deux
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de liqueur d'amande, type amaretto
- 1 bâton de réglisse bio, râpée
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2468 kJ / 594 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 54 g
- Fat
- 36 g
In Collections
Alternative recipes
Moelleux poire-noisette
45 Min
Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache
2 Std. 10 Min
Charlotte aux fraises
3h 35min
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12h
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4h
Flan pâtissier à la vanille
13 Std. 15 Min
Galette des Rois à la frangipane
2h
Pâte sablée
1 Std. 25 Min
Crème d'amande
10 min
Tarte aux fraises
4h
Flan pâtissier
4h 25min
Tarte normande
1 Std. 25 Min