Hoe haalt u het meeste uit uw apparaat

Maakt u gebruik van alle vier niveaus van uw Thermomix®? Zo niet, dan mist u iets. Bekijk onze Overheerlijk genieten op elk niveau-collectie en probeer enkele recepten uit.

Smaak

Stomen brengt de delicate smaken van vis naar voren, dat is algemeen bekend. Maar heeft u eendenborst met sinaasappelgembersaus, Caribische lamsstoofpot of geitenkaasvlaai al eens geprobeerd? Als u dit doet, zult u merken dat stomen een heel scala aan smaken kan opleveren, van de meest subtiele tot de zeer gewaagde. Stomen boven een soep of saus betekent dat sappen die van het voedsel in de Varoma druipen smaak en voedingsstoffen toevoegen aan wat er in de mengkom kookt. Niets gaat verloren.

Textuur

Als u eenmaal zachte gestoomde couscous hebt geprobeerd, zult u nooit meer genoegen nemen met de algemene kookinstructies op het pakket. Vooral als u het stoomt boven een smaakvolle bouillon. Brood en cake ontwikkelen beide een verrassend zachte en smeuïge kruimel wanneer ze worden gestoomd. En gestoomde lasagne is een romig, vochtig alternatief voor de traditioneel gebakken versie.

Gezond koken

Door de zachtaardige bereidingsmethode wordt het merendeel van de voedingsstoffen bewaart en kunt u met minder vet koken. Stomen is niet alleen een geweldige manier om vis en groenten te bereiden, maar ook voedzame granen, vlees en fruit.

Tijdbesparend

Wanneer u iets kookt dat stoom produceert, of het nu een soep, een saus of een stoofpot is, kunt u ingrediënten toevoegen aan het kookmandje of de Varoma om ze tegelijkertijd te koken of op te warmen. Cookidoo® heeft verschillende recepten om meerdere gangen tegelijkertijd te bereiden, inclusief het dessert. Een gestoomd diner is gemakkelijk op te ruimen en u hoeft zich niet druk te maken om verbrande pannen of vetvlekken.

Creativiteit

Van Chinese dim sum tot Britse sticky toffee puddings en Poolse gevulde koolrolletjes, Cookidoo® neemt u mee op reis rond de wereld van regionale specialiteiten. Bekijk de tips en variaties voor ideeën over hoe u deze recepten zelf kunt maken.