7 tips en trucjes voor uw Varoma®

De Varoma® is ideaal om te koken op meerdere niveaus en te stomen. Onderlijn de smaak van delicate vis of groenten voor een perfect sappig eindresultaat, stoom verschillende desserts en nog veel meer.

Ontdek 7 dagelijkse tips en trucjes voor een optimaal gebruik van uw Varoma®.

1. Wist u dat u met de Varoma® rijst en zelfs cake kunt klaarmaken?

Het enige dat u nodig hebt, is een hittebestendige cakevorm of schaal die zo in de Varoma®-schaal past dat u het deksel nog kunt sluiten om een goede bereiding te garanderen. Bekijk onze heerlijke gestoomde citroencake

2. Gebruik de Varoma® als slacentrifuge

Na het wassen van sla of andere groenten kunt u de Varoma® met deksel gebruiken om alles goed te schudden en overtollig water te verwijderen.

3. Bereid heerlijke yoghurts in de Varoma® met de Thermomix® TM6

Gebruik de Fermentatie -modus om een meester in het klaarmaken van yoghurt te worden. Probeer onze yoghurt met rode vruchten

4. Bereid perfect gegaarde ingrediënten

Kook de ingrediënten met een langere gaartijd in de Varoma®-schaal en die met een kortere gaartijd in de Varoma®-tray. Zo garandeert u een optimale gaartijd en een heerlijk resultaat!

5. Maak meer porties

Gebruik de Varoma®-schaal, de Varoma®-tray en de mengbeker samen om de hoeveelheid ingrediënten die u in uw recepten kunt gebruiken, te maximaliseren.

6. Laat groenten en pasta uitlekken

Gebruik de Varoma® als vergiet voor gekookte pasta of groenten.

7. Leg bakpapier in de Varoma®

Geniet van de heerlijke sappen van uw perfect gestoomde ingrediënten. Bakpapier vangt de sappen op en voorkomt dat ze met andere ingrediënten in de mengbeker vermengen. Om uw Varoma® perfect te bedekken, bevochtigt u het bakpapier voordat u het in de bak of schaal legt. Vergeet niet om een klein deel van de Varoma®-schaal of -tray onbedekt te laten om een goede stoomcirculatie te garanderen.

Ontdek onze favoriete Varoma®-collecties!

Leer stomen