Tips voor het creëeren van uw eigen recepten

De "Gecreëerde recepten" zijn geen officiële recepten van Vorwerk. Gelieve de algemene veiligheidsinstructies te volgen en het kookproces zorgvuldig te controleren om verwondingen te voorkomen.

Maak uzelf vertrouwd met de Thermomix® door recepten van Cookidoo® te koken voordat u probeert uw eigen recepten aan te passen of te maken. Zoek in Cookidoo® naar een recept met een vergelijkbare bereidingswijze als het recept dat u wilt bereiden. Gebruik het Thermomix® recept als een template.

Pas de kooktijden aan als de hoeveelheden van de ingrediënten sterk verschillen. Zorg ervoor dat u de capaciteit van de mengbeker niet overschrijdt (max. 2,2 liter).

Pas de methode van het Thermomix®-recept aan de behoeften van uw recept aan. Soms kunnen twee stappen in een traditioneel recept worden uitgevoerd in een enkele Thermomix®-stap!

Download de kooktabellen
Aanpasbare portiegroottes: tips voor succes

De voorbereidende stappen organiseren

Droog tot nat: begin met taken waarvoor een schone en droge mengbeker nodig is (bv. suiker fijnmalen, kruiden fijnhakken).
Koud tot warm: deeg kneden, room opkloppen, drank mixen of uien hakken alvorens sauzen of soepen te bereiden.
Alles-in-een: verschillende ingrediënten kunnen vaak tegelijkertijd worden toegevoegd, waardoor een recept korter wordt.

Gebruik ook, indien mogelijk, het kookmandje en/of de Varoma om meerdere gerechten tegelijk te bereiden.

Algemene tips

• Maak van het vermalen van granen, noten of suiker en het raspen van kaas of brood de eerste stap. Deze taken werken het best in een schone en droge mengbeker, waardoor er voor de volgende stap weinig of geen reiniging nodig zal zijn.
Kneed brood-, pizza- of pastadeeg vóór de andere taken. Deze degen zijn meestal eenvoudiger uit de mengbeker te halen, waardoor onnodig schoonmaken wordt vermeden.
Meng sauzen, cake-, pannenkoek- of biscuitdeeg in een paar seconden op de snelheden 2 - 5. Alle ingrediënten kunnen meestal in één keer worden gemengd.
Opkloppen van eiwitten vereist een perfect schone mengbeker, dus begin hiermee wanneer dat mogelijk is en denk eraan dat de vlinder maximaal op snelheid 4 mag gebruikt worden.
Hak groenten fijn alvorens ze te fruiten. Door de groenten samen met de olie te hakken, kan het gemakkelijker en soms zelfs onnodig worden om de mengbeker tussen de functies leeg te schrapen.
Kook of stoof op 90 - 100 °C om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden. De kooktijd is afhankelijk van de ingrediënten, dus raadpleeg een vergelijkbaar Thermomix®-recept als leidraad. Gebruik  om te roeren of te mengen zonder te hakken.
Kook met melk of room op 90 ºC om overkoken te vermijden. Roer de sauzen snel om klonters te voorkomen, op snelheid 2 - 4.
Koken/stomen in het kookmandje of Varoma van ingrediënten zoals groenten, rijst, garnalen en gehaktballetjes. Voeg wat vocht toe aan de mengbeker of kook samen met een ander gerecht in de mengbeker.

Veel plezier met het koken!

Delen is zorgen!

Vergeet niet de vreugde te verspreiden door uw creaties te delen met uw vrienden en familie via de kanalen van uw voorkeur! Klik gewoon op de drie puntjes rechtsonder uw recept en selecteer "Recept delen". Kies vervolgens om te delen via sociale media, e-mail of link.

Ga naar gecreëerde recepten

Tips voor het hakken en stomen

Onze Thermomix® kooktabellen zijn een goed startpunt om uw eigen recepten te maken.

Download de kooktabellen