Terug naar school, met een goede snack!

Zo is het - de zomervakantie loopt ten einde en het is bijna tijd om terug naar school te gaan. Uw kleintje kan naar de kleuterschool of naschoolse activiteiten gaan, dus u moet een evenwichtig (en smakelijk) tussendoortje voor hen maken die ze op de speelplaats op kunnen knabbelen.

Vind uw draai

Het is niet eenvoudig om weer aan het werk te gaan terwijl uw kleintje weer naar school gaat. Een paar dagen voordat de school begint, moet u een paar gewoontes vaststellen die u het hele jaar door zullen helpen.

Bepaal wanneer er snacks nodig zijn: als uw kleintje bijvoorbeeld op woensdag bij oma is, hoeft u niet voor iets te eten te zorgen. Op de andere dagen, daarentegen, is er op school een hapje nodig. Stel een schema op (u vindt mooie sjablonen in de boekhandels en kantoorartikelenwinkels) om u te helpen met het plannen.

Gebruik onze Cookidoo® tips: voeg de recepten die uw kind lekker vindt en die makkelijk te maken zijn toe aan uw favorieten. Voeg vervolgens de ingrediënten toe aan uw boodschappenlijstje om er zeker van te zijn dat ze altijd binnen handbereik zijn van uw Thermomix®, wat tijd bespaart.

(Seizoens)fruit, chocolade, boter, bloem, suiker, bakpoeder, enz: zal altijd van pas komen. Zorg ervoor dat u altijd een voorraad van deze producten hebt, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn in de keuken!

Een gezond tussendoortje…. dat is van grote waarde!

Additieven, kleurstoffen, conserveringsmiddelen…. in de winkel gekochte taarten en koekjes verbergen vaak dingen waarvan u niet wilt dat uw kleintje ze eet. Door uw Thermomix® te gebruiken om gezond en natuurlijk voedsel te koken, is het makkelijker om te controleren waar uw kindje op zal knabbelen. En het houdt uw kosten laag!

• Is het aardbeienseizoen? Waarom gebruikt u uw Thermomix® niet om Aardbeienpudding te maken? Het is goedkoper dan een pakje kopen in de supermarkt. En het zal in de speeltuin zeker bevallen!

• Door uw eigen ingrediënten (boter, bloem, enz.) te selecteren, kunt u de kwaliteit van de voeding van uw kleintje garanderen. U moet ook de recepten op hun suikergehalte controleren en de producten waar uw kind problemen mee kan hebben…

Plan vooruit

Het is niet nodig om te jongleren met het maken van snacks en het klaarmaken van het eten. Begin in het weekeinde voor een meer ontspannen gevoel. Gebruik bijvoorbeeld uw Thermomix® om op zondagmiddag Brioche te maken. Laat deze afkoelen en wikkel hem vervolgens in plasticfolie of plaats hem in een luchtdichte doos. De brioche blijft 2 tot 3 dagen vers en is net zo lekker bij het ontbijt als als middagsnack.

Als u van tevoren fruitpuree, koekjes, gebak, brood, enz. maakt, dan hebt u op het moment waarop om een tussendoortje wordt gevraagd genoeg om uit te kiezen.

Ga een stap verder en vraag uw kind om hulp. U zult zeker veel plezier hebben in de keuken! Als ze oud genoeg zijn, probeer dan eens door Cookidoo® te bladeren om de recepten te kiezen waarmee u samen voor lekkere schoolsnacks zorgt.

De juiste verpakking

Het bereiden van een 100% zelfgemaakte snack is geweldig, maar u wilt niet dat deze op de dag zelf uit elkaar valt! In plaats van plastic of andere leuke zakjes te gebruiken, kunt u ook investeren in een kleine snackdoos die makkelijk in de rugzak van uw kind kan worden gedaan. Moderne en/of aanpasbare ontwerpen, gemaakt met materialen die steeds natuurlijker en makkelijker schoon te maken zijn, zorgen voor veel gebruiksgemak. Ze beschermen pasteitjes en cakejes, voorkomen het lekken van sappen en houden fruit vers.

De ogen van uw kind zullen stralen als ze op school hun snack uitpakken: “Mijn vader/moeder heeft dit met de Thermomix® gemaakt!”