5 tips voor je voorraadkast

Voorraadkast: een woord dat beelden van huiselijke charme oproept.

Zorgvuldig gelabelde basislevensmiddelen. Nette rijen smeersels, ingemaakte groenten en heerlijke confituur. Bokalen robijnrode tomatensaus. Heerlijk knapperige granola. Stevige zakken aardappelen, recht van bij de boer. Zoet seizoensfruit. Blikken smakelijke chocoladekoekjes om van te watertanden.

Een goedgevulde voorraadkast vol inspirerende ingrediënten is een bron van plezier. Het genot van thuis te koken en bakken, en de passie om precies te weten wat je eet, dragen bij tot het verlangen naar zelfgemaakte ingrediënten.

Met Thermomix® kunt u gemakkelijk uw eigen allergievrije ingrediënten maken, van glutenvrije bloem en soja yoghurt tot amandelmelk en vegan mayonaise.

En waarom zelfgemaakt in plaats van gekocht?

•Betaalbaarder
•Versgemaakt
•Minder afval, duurzamer
•Aangepast aan uw smaak
•U weet wat op uw bord terechtkomt

Dankzij de Thermomix® functies zoals hakken, malen, mixen en kneden kan u gemakkelijk uw eigen smaakmakers en chutneys maken; sausjes, specerijenmengelingen, kruiden en bouillon; boters, olie en fermenten, die de manier waarop u kookt zullen veranderen en nog aangenamer zullen maken.

Lees onze 5 tips om u te helpen om uw voorraadkast met huisgemaakte levensmiddelen te vullen en in te delen:

1)Koop seizoensgebonden producten in bulk

Door seizoensgebonden ingrediënten in bulk te kopen bespaart u geld. Daarnaast is het beter voor het milieu. Denk maar aan bessen voor confituur, pompoenen voor zelfgemaakte taartvulling of verse basilicum voor pesto.

2)Bewaar de ingrediënten in hun geheel voor eindeloze variaties

Zet suikerkorrels in uw voorraadkast en maal deze in poedersuiker wanneer nodig. Of maak uw eigen bloemmengsels van volle granen. Als u te veel rijst hebt, wees dan creatief en vermaal hem tot rijstbloem om in diverse recepten te gebruiken.

3)Zorg dat u klaargemaakte saus hebt voor een snelle maaltijd

Uw Thermomix® heeft superkrachten als het op saus aankomt. Of het nu een curry, pastasaus, of pesto is, u maakt hem helemaal zelf.

4)Koop hele specerijen

Specerijen blijven langer vers wanneer u ze in hun geheel koopt. Maal altijd uw eigen ingrediënten als u ze nodig hebt, zo behoudt u hun versheid en smaak, en bewaar de rest om later te gebruiken.

5)Zorg dat u weet wat u in huis hebt

Hebt u mysterieuze bokalen ontdekt in uw voorraadkast? Een georganiseerd labelsysteem geeft de inhoud en houdbaarheidsdatum weer. Maak elke week één of twee producten zelf en binnenkort hebt u een voorraadkast vol zelfgemaakte levensmiddelen.

Wilt u nog meer lezen?

Lees al onze tips voor de voorraadkast

Meer artikels