Kruiden vermalen

Als u nog nooit uw eigen kruiden heeft vermalen, staat er u een aromatische verrassing te wachten! Het gebruik van vers geurende kruiden is een van de makkelijkste manieren om een gerecht te transformeren van aanvaardbaar in uitzonderlijk.

Kruiden zijn pikante specerijen die afkomstig zijn uit schors (kaneel), knoppen (kruidnagel), fruit (paprika), wortels (gember) of zaden (nootmuskaat) van planten. Ze bevatten essentiële oliën of andere smaakvolle stoffen die hun sterkte beginnen te verliezen wanneer ze verpulverd worden. Hele kruiden kopen en zelf vermalen zorgt voor een veel betere smaak en afwerking dan ze voorgemalen gebruiken.

Met de Thermomix® kan u een schat aan hele kruiden in kruidenmixen en pasta’s vermalen door de Turbo modus enkele seconden te gebruiken. Kaneel, komijn, koriander, gember, garam masala, kardemom, chili… De opties zijn eindeloos en spannend!

Als u een traditioneel Indisch gerecht klaarmaakt, maak dan uw eigen curry poeder door verse kruiden te vermalen voor een meer authentiek resultaat. Kruiden aan uw maaltijden toevoegen maakt ze niet noodzakelijk heet en pikant. Het beste aan het maken van uw eigen currypasta’s en poeders is dat u de volledige controle heeft over hoe pikant ze zijn.

Tips

•Vers gemalen kruiden zijn enorm veelzijdig. Gebruik ze om een smakelijke Thaise garnalenbouillon op te fleuren, voeg ze toe aan roomijs of zorg voor een heerlijke kick in een warme chocolademelk door een snufje chili en kaneel toe te voegen. U kan uw kruiden zelfs toasten voor u ze vermaalt om voor een rijke smaak te zorgen.

•U haalt het meeste voordeel uit uw hele kruiden door ze te vermalen wanneer u ze nodig hebt. U kan ze echter in een luchtdicht blik of een pot met schroefdeksel bewaren voor later gebruik. Hierdoor zullen de kruiden verser zijn dan de gedroogde versie die u in de supermarkt koopt, maar niet zo vers als de kruiden die u ter plaatse vermaalt.

•Net zoals parfum en andere aromatische stoffen, houden kruiden niet van blootstelling aan warmte, licht, vochtigheid of lucht. Een donkere keukenkast, liefst niet te dicht bij het kookvuur, is de perfecte plaats om uw kruiden te bewaren.

•Vers gemalen kruidenmixen en pasta’s zijn prachtige gepersonaliseerde geschenken voor vrienden en geliefden. Met uw Thermomix® kan u uw eigen kruidenmixen maken naargelang de persoonlijkheid of kookstijl van de ontvanger - warm, zoet, vers, delicaat, geurend, levendig of zelfs heet en brandend!

Vers gemalen kruiden voegen prachtige smaak- en geurdimensies aan uw maaltijden toe. Zoek kruiden bij de basisrecepten op Cookidoo® om uw geliefde kruidenmixen terug te vinden.

Begin te creëren