Meal preppen en Batch Cooken

Efficiëntie in de keuken

Tijd besparen, het boodschappenbudget onder controle houden, minder bezoekjes aan de supermarkt, voedselverspilling vermijden en efficiënt koken op weekdagen: allemaal actuele onderwerpen in de keuken.

Meal preppen en Batch Cooken zijn een uitstekende manier om u te helpen om uw maaltijden van tevoren te organiseren en te bereiden. Ongeacht of u een grote portie soep kookt voor de volgende week, in het weekend tijd besteedt aan het klaarmaken van de brooddozen van de kinderen, of een dubbele portie lasagne maakt zodat u uw diepvriezer kunt vullen… Cookidoo® heeft het antwoord voor u. Meal preppen en Batch Cooken kunnen ook perfect hand in hand gaan: iedereen heeft zijn eigen levensstijl en routines en beide concepten volgen een gelijkaardig traject zonder echte grenzen!

We gaan beide technieken onder de loep nemen. De definities zijn slechts richtlijnen, en de voordelen van elke manier zijn verschillend voor elk individu volgens hun routines, behoeftes en doelstellingen!

Batch Cooken

Koken in grote porties betekent meer specifiek dat verschillende ingrediënten of recepten worden bereid die voor meerdere gerechten kunnen worden gebruikt. Het doel is om grotere hoeveelheden te bereiden, zodat u minder tijd in de keuken dient door te brengen tijdens de volgende dagen. Meestal wordt één dag gekozen om de gerechten te bereiden (vaak in het weekend), en wordt één of meerdere basisgerecht(en) bereid (vaak in grotere porties). Zo kunt u de bereide ingrediënten voor verschillende maaltijden gebruiken tijdens de week. Elk bereid ingrediënt wordt in aparte bakjes in de koelkast of diepvriezer gestopt. Wanneer het tijd is om ze op te eten, worden de verschillende bereidingen gemengd of met andere verse ingrediënten gecombineerd, en indien nodig wordt het recept afgewerkt. Bekijk de video voor meer inspiratie.
Ontdek onze batch cooking recepten

Meal preppen

Meal preppen is een vlag die vele ladingen dekt voor het vooraf bereiden van maaltijden, zoals: volledige maaltijden bereiden, een deel van een maaltijd bereiden, maaltijden bereiden om in te vriezen en grote porties maken. Meal preppen verwijst vaak naar een bereidingsmethode waarbij alle verschillende onderdelen van een maaltijd worden bereid en van tevoren gecombineerd. Ze worden verdeeld in ‘maaltijdpakketten’ of individuele porties. Deze porties kunnen zo worden verorberd op één van de volgende dagen! Bekijk de video voor inspiratie voor meal preppen.
Ontdek onze meal prep recepten

Of u er nu voor kiest om te batch cooken, te meal preppen, of een combinatie van beide: het belangrijkste is dat u kiest voor wat het beste aansluit bij uw levensstijl!

Een succesvol trio

Meal preppen, Batch cooken en Cookidoo®. Kies uw recepten, stel een menu samen, maak een boodschappenlijstje en begin te koken.

Aan de slag!