![Torta pasqualina Torta pasqualina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CA253298-4E26-4083-91F7-52F222FCBC9F/Derivates/E9E56543-D5A7-42C4-96D0-DBBDBD5DC289.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Impasto
- 400 g di farina tipo 00
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
- 20 g di olio di oliva + q.b. per spennellare
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 800 g di foglie di bietola, pulite
- 4 uova
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 350 g di ricotta di pecora (o cagliata), scolata dal siero
- 3 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- 30 g di burro in fiocchetti
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 uovo leggermente sbattuto
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1975 kJ / 472 kcal
- Eiwitten
- 24.5 g
- Koolhydraten
- 43 g
- Vetten
- 23.7 g
- Vezels
- 3.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Quiche ai finocchi e porri
1 godz. 10 min
Torta pasqualina (senza glutine)
2 Std.
Quiche salata ai carciofi
1 Std. 20 Min
Cappon magro
4j 30 menit
Torta di asparagi
1 godz. 10 min
Riso in torta verde
1 Std. 30 Min
Torta salata pasquale
2 Std.
Pandolce genovese
1 Std. 30 Min
Panissa
45 Min
Torta salata di zucca e spinaci
1 Std. 50 Min
Insalata di panissa con carciofi
55 Min
Polpettone fagiolini e patate
1 Std. 30 Min