Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 340 g wody
- 1 laska cynamonu
- 1 gwiazdka anyżu
- 4 goździki
- 1 ziarno kardamonu, całe
- 4 ziarna pieprzu czarnego
- 4 torebki czarnej herbaty, np. cejlońskiej
- 110 g espresso, zaparzonego
- 140 g purée z dyni (patrz wskazówka)
- 340 g mleka
- 30 - 40 g cukru
- cynamon, mielony, do oprószenia (optioneel)
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1170 kJ / 279.7 kcal
- Eiwitten
- 4.5 g
- Koolhydraten
- 18.9 g
- Vetten
- 21.7 g
- Verzadigd vet
- 13.4 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 73.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 Min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM5)
1h 50min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 Min
Różowe shoty z imbirem
30min
Tureckie delicje (Lokum)
26 Std. 50 Min
Masło matcha
5 min
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15 Std.
Crème fraîche
16h 10min
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1h 50min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 Min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1 Std.
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 Std.