Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 380 - 410 g Wasser, kalt
- 20 g frische Germ
- 100 g Roggensauerteig, flüssig
- 400 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 250 g Roggenmehl Type 960
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 2 geh. TL Brotgewürz
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 525 kJ / 126 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 26 g
- Vetten
- 1 g
- Verzadigd vet
- 0 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 217 mg
Alternatieve recepten
Dunkles Landbrot
3 Std.
Buttermilchbrot
18 godz.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Graubrot
2h
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 Std. 30 Min
Dunkles Landbrot
4h
Bierbrot
2h
Schweizer Bauernbrot
7h
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min