Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 4 garlic cloves
- 80 g shallots
- 25 g fresh ginger
- 150 g tomatoes, cut in quarters
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 50 g cooking oil
- 50 g ghee
- 100 g coconut milk
- 50 g light soy sauce
- 25 g sweet soy sauce
- 30 g dark soy sauce
- 25 g tomato sauce
- 25 g chilli sauce
- 1000 g beef, cut in 0.5-1 cm thickness
- 1 tsp ground black pepper
- 200 g yellow onions
- 6 bird's eye chillies (chilli padi)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1894 kJ / 453 kcal
- Eiwitten
- 45 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 26 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 1220 mg
Alternatieve recepten
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1h 30min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Curry Mee
30min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2h 20min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15min