Compatibele versies
Hirschrücken mit Kakaokruste und Schokoladen-Orangen-Butter
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g Rotwein, trocken
- 20 g Cognac
- 5 Wacholderbeeren
- 8 Pimentkörner
- 1 Nelke
- 2 geh. TL Thymian, getrocknet
- 3 geh. TL Majoran, getrocknet
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 800 g Hirschrücken, sehnenfrei
- 2 EL Öl
- 20 g Panko
- 180 g Butter, davon 50 g in Stücken, 30 g weich,100 g kalt, in kleinen Würfeln (2 cm)
- 20 g Kakaonibs
- 1 Eigelb
- 20 g Röstzwiebeln
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 3 TL Speisestärke
- 3 EL Wasser
- ½ TL geriebene Orangenschale
- 20 g Orangensaft
- 30 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken (5 mm)
- 200 g Wildfond
-
130
g Kirschkonfitüre
of 130 g Wild-Preiselbeeren
- Voeding
- per 1 Portionen
- Calorieën
- 4226 kJ / 1010 kcal
- Eiwitten
- 76 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 58 g
- Verzadigd vet
- 32 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 1742 mg
Alternatieve recepten
Lammhüfte mit Speckbohnen und Kartoffelpüree
1 Std. 30 Min
Burritos mit Dinkel-Hähnchen-Füllung
30 Min
Kartoffelgratin
1h 10 min
Gulasch
2h
Marmoriertes Schoko-Kaffee-Eis
11 Std. 30 Min
Spinat-Möhren-Salat mit Garnelen
35 Min
Bratapfel-Karamell-Smoothie
55 Min
Panzanella mit Renekloden und Mozzarella
40min
Bánh-Mi-Burger mit Möhrenstiften
1 Std.
Rote-Bete-Carpaccio mit dicken Bohnen und Ziegenkäse
50 Min
Rinderstreifen in Champignon-Pfeffersauce mit Spätzle
1 Std.
Kabeljau sous-vide mit Kartoffelstampf
1h 50min