Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Baklava
-
350
g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
of 350 g orzechów włoskich, łuskanych - 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g oleju
- 50 g cukru
- 1 - 2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy (optioneel)
- 10 płatów ciasta filo
Syrop
- 200 g cukru
- 100 g wody
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego (optioneel)
- 1 łyżeczka wody z kwiatów pomarańczy (optioneel)
- 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 942.9 kJ / 225.3 kcal
- Eiwitten
- 4.3 g
- Koolhydraten
- 22.4 g
- Vetten
- 14.3 g
- Verzadigd vet
- 3.5 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 46.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Czerwony ryż Tex-Mex
1 godz.
Warkocze orzechowe
2 Std.
Churros z sosem czekoladowym
45 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1 godz. 15 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2 godz. 15 min
Rösti (TM5)
40 min
Gomasio z zieloną częścią pora
40 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6)
35 min
Masło matcha
5min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6)
4 Std. 40 Min
Rösti (TM6)
40 min
Stollen
6 godz.