Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g wody
- 170 g mleka, plus dodatkowo 1-2 łyżki do posmarowania chleba
-
20
g drożdży świeżych
of 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 łyżeczka cukru
- 650 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 2 łyżeczki soli, plus dodatkowo jedna szczypta do posypania chleba
- 30 g oliwy z oliwek, plus 2 łyżki do posmarowania ciasta i dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 żółtko
- ziarna sezamu, białego, do posypania
-
ziarna sezamu, czarnego, do posypania
of czarnuszka, do posypania
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2156 kJ / 515 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 81 g
- Vetten
- 14 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 412 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Podłużne bułki pszenne
3h 30min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4h 30 min
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Świderki z makiem
2h 10min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 Std. 45 Min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2u. 40min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30min
Smażone bułki chińskie
2h 30 min
Bawarski chleb preclowy
2h
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1j 55 menit
Chrupiące paluchy z ziarnami
4h 45min