Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g ziaren pieprzu czarnego
- 4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 60 g bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
- 40 g brandy (patrz wariant)
- 60 g śmietany, 36% tłuszczu
- 2 łyżki oleju
- 1 - 2 szczypty soli (optioneel)
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 4070.4 kJ / 972.9 kcal
- Eiwitten
- 69.2 g
- Koolhydraten
- 5.4 g
- Vetten
- 71.6 g
- Verzadigd vet
- 30.7 g
- Vezels
- 1.9 g
- Natrium
- 248.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2h
Paella z owocami morza
50 Min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 Std. 30 Min
Turbot w szampańskim sosie
40min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 Std. 30 Min
Glazurowana szynka
54 Std.
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2h 20min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7h 30min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2h 50min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2h
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2h