Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 30 g Milch
- 155 g Zucker
- 500 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 - 1 ½ TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 175 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Magerquark
- 3 Eigelb
- 100 g Rosinen
- 50 g Mandeln
- 50 g Haselnüsse
- 50 g Walnusshälften
- 50 g kandierte Früchte, gemischt, in kleinen Stücken
- 10 g Rum (optioneel)
- 75 g Puderzucker
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 879 kJ / 210 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 35 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Carina-Kuchen
2h 30min
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Stollen-Butterkuchen
2 Std. 45 Min
Apfel-Nuss-Kranz
2 Std. 15 Min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 godz.
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Nuss-Striezel
2h 10min
Einfache Herrentorte
5sa 45 dk
Mohn-Quark-Schnitten
1 godz. 30 min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16h 10min