Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 100 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Pck. Vanillezucker
Streusel
- 120 g Mehl
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
Apfelfüllung und Fertigstellung
- 1000 g Apfel, geschält, geviertelt (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 EL Zucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1463 kJ / 350 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 41 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Donauwellen
2h 40min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1 Std. 15 Min
Klassischer Käsekuchen
4 Std.
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2 Std.
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 Std. 30 Min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 Std.
Basic-Käsekuchen
10h
Apfel-Nuss-Kuchen
4 Std.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.