Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Réalisation de la pâte à cake
- 3 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 2 zestes d'orange, bio de préférence
- 190 g de farine
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 70 g de beurre, fondu, et un peu pour le moule
- 50 g de jus d'orange fraîchement pressé
- 1 pincée de sel
- 90 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 15 g de graines de pavot
Réalisation du sirop d’imbibage
- le jus d'une orange
- 20 g de sucre en poudre
- écorces d'orange confites, pour la décoration (optioneel)
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1598 kJ / 381 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 47 g
- Vetten
- 18 g
Alternatieve recepten
Cake aux fruits secs
2 Std.
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake pomme et cannelle
55min
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 godz.
Chiffon cake à l'orange
1u. 15min
Cake orange-pavot
1u. 15min
Cake citron-pavot
1 Std. 45 Min
Sfouf (gâteau de semoule au curcuma et à l’anis)
55min
Gâteau moelleux au citron
1 godz.
Cake marbré chocolat-pistache
1h 30min
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min