Compatibele versies
Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken salad
- 500 g water
- 160 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g leek, white part only, cut into thin slices (2 cm)
- 2 pinches dried oregano, to season
- 2 pinches ground cayenne pepper, to season
- 2 pinches ground coriander, to season
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into thirds
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 70 g mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
- 3 radishes, cut into thin slices (optional)
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing
Cranberry dressing
- 50 g dried cranberries
- 1 - 2 tbsp red wine vinegar, to taste
- 70 g extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ garlic clove
- 2 - 3 tbsp water
- 1 tsp sugar
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3063.4 kJ / 732.2 kcal
- Eiwitten
- 39.7 g
- Koolhydraten
- 43.6 g
- Vetten
- 44.6 g
- Verzadigd vet
- 10.1 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 401.4 mg
Alternatieve recepten
Prep-ahead layered chicken, eggs and salmon
25min
Poached chicken with liquid stock
25min
Thai beef salad
1h 20min
Poached eggs
25min
Chopped vegetable salad
10min
Boiled eggs
20min
Chicken and warm potato salad
55 Min
Chicken Waldorf salad
40 min
Stewed apples
25min
Brown rice salad
40 min
Sticky chicken
24 Std. 35 Min
Silky sweet potato mash
25min