Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Groenten schillen
-
500
g rode bieten, geheel, ongeschild (passend in de opening van het mengbeker deksel)
of 500 g rode bieten, ongeschild, gehalveerd (± 2 cm breed) - 200 g pastinaak, in gelijke stukken (± 5 cm)
- 600 g water
Rode bietensalade
- 600 g water
- 400 g halloumi, in driehoeken gesneden (± 2 cm dik)
- 1 el olijfolie, om te frituren
- 30 g walnoot, gepeld
- 10 g verse dille, enkel de bladeren
- 60 g uien, gehalveerd
- 1 - 2 teentjes knoflook
-
220 - 250
g Griekse yoghurt
of 220 - 250 g volle yoghurt - 10 g citroensap
- 1 - 2 el witte azijn
- 1 - 2 tl mierikswortel, in pot
- ½ tl zout
- ¼ - ½ tl gemalen zwarte peper
- volkoren brood, in plakjes en geroosterd, om op te dienen
- rucola, om op te dienen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2062.8 kJ / 493 kcal
- Eiwitten
- 23.4 g
- Koolhydraten
- 35.3 g
- Vetten
- 30 g
- Verzadigd vet
- 15.9 g
- Vezels
- 6.9 g
- Natrium
- 1348.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Glutenvrije mini hazelnoot-confituur gebakjes (Linzer torte)
Brak ocen
Glutenvrij mediterraans gevouwen brood
Brak ocen
Gegrilde zeevruchten plank
Brak ocen
Druiven en cava trifle
Brak ocen
Haver horchata
Brak ocen
Gazpacho met kers en munt
Brak ocen
Hapje van watermeloen en zalm ceviche
25min
Zeevruchtenstoofpot
1 Std. 5 Min
Op Portugese wijze in brood gebakken zeebaars met gestoomde aardappelen en sperziebonen
2 Std.
Gratin van gezouten kabeljauw (bacalhau)
Brak ocen
Graubünden gerstsoep
Brak ocen
Mosselen met basilicum, amandelen en boter
40 min