Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sponge
- 675 g plain flour, plus extra for dusting
- 450 g caster sugar
- 3 Tbsp vanilla sugar
- 3 tsp baking powder
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 2 Tbsp orange zest, finely grated
- 150 g sunflower oil
- 600 g sparkling mineral water
- 150 g orange juice, freshly squeezed
Orange Cream
- 160 g orange juice, freshly squeezed
- 50 g cornflour
- 400 g coconut milk
- 1 cinnamon stick
- 5 g orange peel
- 60 g sugar
Frosting
- 210 g vegan margarine
- 250 g icing sugar
- 3 Tbsp natural vanilla extract
- 1 pinch fine sea salt
Assembly
- 100 g desiccated coconut
- 2 oranges, peeled, thinly sliced, for decorating
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2177.4 kJ / 520.4 kcal
- Eiwitten
- 4.8 g
- Koolhydraten
- 73.6 g
- Vetten
- 22.2 g
- Verzadigd vet
- 8.9 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 245 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gluten-free Aubergine and Walnut Tart
1h
Dairy-free Cashew Nut Spread
12sa 10 dk
Veggie-packed Vegan Pizza
1 Std. 30 Min
Chewy Pistachio Biscuits
45 dk
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2 Std.
Vegan Coconut Cake
50 dk
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 min
Soya Milk Bread Rolls
2h 20min
Vegan Mayonnaise
15 min
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2 Std.
Chickpea Pancakes
20 min
Gluten-free Coffee and Walnut Cake Traybake
1h