Compatibele versies
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 100 g mleka
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 15 - 30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
- 2 łyżeczki żelatyny w proszku
- 50 g cukru
-
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
of 10 g cukru z wanilią
Mus z mango
- 1 mango, dojrzałe, obrane, pokrojone na kawałki (250-300 g)
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczkę żelatyny w proszku
- owoce jagodowe, świeże, np. maliny, borówki, do dekoracji (optioneel)
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1652.3 kJ / 394.7 kcal
- Eiwitten
- 6.2 g
- Koolhydraten
- 32.3 g
- Vetten
- 27 g
- Verzadigd vet
- 16.2 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 34.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Fondant czekoladowy
35min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1h 40min
Mus z białej czekolady
1h
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1h 40min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3h 30min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3h 40min
Crème brûlée
2h 30min
Serniczki Oreo®
3h 30min
Serniczki w słoikach
4h
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Panna cotta
3h 15min
Brazylijskie banoffee
1 Std. 25 Min