Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g kapusty kiszonej opłukanej i odciśniętej (patrz wskazówka)
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g masła
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 40 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 900 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- ½ łyżeczki lubczyku, suszonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g soku z kiszonej kapusty
- majeranek, świeży, tylko liście, do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 369 kJ / 88 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 13 g
- Vetten
- 3 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 542 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pikantna zupa krem z brukselki
40 Min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 Min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 Min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 Min
Sałaciorka
50 Min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 Min
Barszcz z serem feta
40 Min
Zupa selerowa aksamitna
25min