Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lebkuchen
- 4 Eier (Größe M)
- 400 g Rohrohrzucker
- 125 g Honig
- 2 TL Lebkuchengewürz
- 1 TL Natron
- 1 Bio-Zitrone, nur Schale abgerieben
- 560 g Roggenmehl Type 960, etwas mehr zum Bemehlen
- ⅛ l Wasser
Zuckerglasur
- 250 g Zucker
- 1 Eiklar
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 485 kJ / 116 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 26 g
- Vetten
- 1 g
- Verzadigd vet
- 0.2 g
- Vezels
- 0.8 g
- Natrium
- 14 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Dotterbusserl
50 min
Linzerkipferl
1 godz. 10 min
Kokosbusserl
25 Std.
Windringerl
3 Std.
Staubzucker
5min
Osternest aus Germteig
2 godz.
Gefüllte Lebkuchen
11 Std. 30 Min
Husarenkrapferl
1h
Butterkekse
1 godz. 15 min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Fliegenpilz- und Schweinchen-Glücksmuffins
2h 30min