Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
-
300
g borowików, świeżych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
of 40 g grzybów, suszonych, namoczonych w wodzie (30 min) i odsączonych - 30 g oliwy z oliwek
- 320 g ryżu do risotto, typu np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14 min
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1861 kJ / 444 kcal
- Eiwitten
- 8.1 g
- Koolhydraten
- 69.5 g
- Vetten
- 14.4 g
- Vezels
- 2.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kaszotto z grzybami
40min
Risotto z boczniakami i szampanem
35min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto z grzybami bez alergenów
1h 20min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z kurkami
35min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min