![Chili-Schokoladeneis mit Whiskey-Sirup Chili-Schokoladeneis mit Whiskey-Sirup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/088c762a-8c7d-4cfc-b860-3f7699ff0707/Derivates/3aaad9c4-a027-4799-a195-bb2bb63807ec.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chili-Schokoladeneis
- 150 g Zucker
- 1 rote Chilischote, getrocknet, z. B. Birdseye (siehe Tipp)
- 100 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
- 8 Eidotter
- 40 g Kakaopulver, ungesüßt
- 620 g Milch, 3,6 % Fett
- ¼ TL Salz
- 620 g Schlagobers, 36% Fett
Whiskey-Sirup und Fertigstellung
- 120 g Bourbon Whiskey z. B. Jack Daniel's, Jim Beam..., (siehe Variante)
- 100 g Zucker
- 20 g Wasser
- 30 g Ahornsirup (siehe Tipp) (optioneel)
- 2 - 3 Prisen Salz
- 2 Prisen Zimt, gemahlen
- ½ TL natürliches Vanilleextrakt
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2027 kJ / 485 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 33 g
- Verzadigd vet
- 19 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 147 mg
Alternatieve recepten
Coq au vin
3h
Sous-vide Oktopus-Salat
8h
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5h 15min
Menü: Maronicremesuppe, Rinderfilets mit Sellerie-Erdäpfel-Gemüse und Schokotraum
1 Std. 5 Min
Haselnuss-Orangen-Creme
55min
Currypaste mit frischem Kurkuma
40 Min
Kumquats mit Schwips
2h
Beef Wellington mit Rotwein-Jus und Champignon-Duxelle
2h 30min
Kandierte Orangenschalen in Schokolade
26u.
Wildkräutersalat mit Himbeer-Walnuss-Dressing
15 Min
Schoko-Kuchen im Rexglas (glutenfrei)
1 Std. 10 Min
Bellinimark
1 Std. 45 Min