Compatibele versies
Picknick: Kartoffelsalat, Dinkelbrot, Rucola-Tomaten-Dip, Zitronengugelhopf
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g Butter, weich, in Stücken (2 cm), etwas mehr zum Einfetten
- Weizenmehl zum Ausstreuen
Kartoffeln garen
- 700 g Wasser
- 1200 g Kartoffeln, klein, festkochend, ungeschält
Dinkel-Brotteig
- 500 g UrDinkelmehl, hell
- 1 ½ TL Salz
- ½ Würfel Hefe
- 300 g Wasser
Zitronengugelhopf
- 250 g Zucker
-
1
TL Vanillezucker, selbst gemacht
of ½ TL Vanilleextrakt, natürlich - 1 Bio-Zitrone, abgeschnittene Schale
- 1 Prise Salz
- 5 Eier
- 370 g Weizenmehl
- 1 Päckchen Backpulver (15 g)
- 40 g Milch
Dressing für Kartoffelsalat
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft
- 250 g Wasser
- 1 geh. TL Gemüsebouillon Paste
- 35 g Essig
- 30 g Sonnenblumenöl
- 1 TL Senf
- 1 TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
Rucola-Tomaten-Aufstrich
- 80 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 40 g Rucola
- ¼ - ½ TL Salz, nach Belieben
- ¼ TL Cayennepfeffer
- 300 g Frischkäse
Fertigstellung Kartoffelsalat, Gugelhopf und Brot
- Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 6523 kJ / 1559 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 179 g
- Vetten
- 76 g
- Verzadigd vet
- 39 g
- Vezels
- 11.7 g
- Natrium
- 1476 mg
Alternatieve recepten
Gemüsesuppe
25 min
Kartoffelsuppe
1h
Rohkostsalat
10 min
Pizza vier Jahreszeiten
1h 30min
Tomatensauce (Grundrezept)
1h
Zitronenlimonade
5 min
French Dressing
15min
Bolognese Sauce
3h 15 min
Kartoffelgratin
1h 10min
Kräuter-Marinade für Grillgemüse
10 min
Spaghetti an Tomaten-Speck-Sauce
35 Min
Balsamico-Dressing
10 min