Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g cukinii, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g masła
- 250 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 320 g ryżu do risotto, np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
- 820 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 3 - 4 liście bazylii, świeże, posiekane
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- 50 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2284 kJ / 546 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 44 g
- Vetten
- 36 g
- Verzadigd vet
- 18 g
- Vezels
- 1.9 g
- Natrium
- 1292 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto z parmezanem
30 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 dk
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 dk
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 dk
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 dk
Risotto dyniowe z boczkiem
35 dk
Risotto szparagowe
20 Min
Risotto z kurkami
35 dk