Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g ziaren orkiszu (patrz wskazówka)
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 60 g migdałów, ze skórką
- 150 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 jajka
-
60
g mleka
of 60 g napoju migdałowego - 120 g oleju rzepakowego
- 90 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 1046 kJ / 250 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45 min
Ciastka na myślenie
45 min
Muffinki owsiane z morelami
40 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Muffiny mocy
55 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2h 5min