Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Weizensauerteig
- 25 g Anstellgut (vom Roggensauerteig), siehe Tipp
- 100 g Wasser (35-37°C)
- 100 g Weizenmehl, glatt
Hauptteig und Fertigstellung
- 280 g Weizenmehl, glatt
- 40 g Zucker
- 110 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- 5 g Salz
- Öl zum Einfetten
- 1 Ei, mit 1 EL Milch gut verquirlt
- 7 Rosinen für die Augen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1303 kJ / 330 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 4.6 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 20.6 mg
Alternatieve recepten
Joghurtbrot
14 godz. 50 min
Weißbrot
15h
Gerstenbackmalz
50h 50min
Sauerteigpulver
24h 10min
Lesachtaler Hausbrot
30h 30min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Frühstückskipferl
17 godz. 15 min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Erdäpfelpolster
14h 40min
Hayas Sauerteigbrot
20h
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min