![Lasagne à la bolognaise Lasagne à la bolognaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D57F4DD-63C9-4390-B319-2913A0F17761/Derivates/14B2E887-AF8D-4AA7-B8BE-AEE55D34C0FC.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 - 200 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
La sauce bolognaise
- 200 g de légumes variés (céleri branche, carottes et oignons par ex.), coupés en morceaux
- 40 g d'huile d'olive
- 800 g de viande hachée mixte, porc et bœuf
- 100 g de vin blanc sec
- 400 g de purée de tomates en conserve
- 1 - 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ - 1 c. à café de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
La sauce béchamel
- 1000 g de lait
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
Le montage des lasagne
- beurre, pour le plat à gratin et la finition
- 250 g de lasagne précuites (12-18 feuilles env.)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4161 kJ / 994 kcal
- Eiwitten
- 50 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 64 g
- Verzadigd vet
- 26 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 995 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mon petit hachis Parmentier
1hod.
Gratin de courgette, pomme de terre et chèvre
45 Min
Gratin de pommes de terre
1hod. 10min
Purée de pomme de terre et merguez
55min
Gratin de chou-fleur et œufs durs
55min
Tarte aux pommes
1hod.
Purée mousseline
40min
Cordons bleus et purée de légumes
1hod. 5min
Spaghetti carbonara express
25 Min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2hod. 30min
Aiguillettes de dinde à la crème, champignons et spaetzle
45 Min
Curry de crevettes et riz basmati
30min