Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Masa
- 50 g de agua
- 50 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para untar)
- 50 g de vino blanco
- 90 g de manteca de cerdo
- 30 g de levadura prensada fresca
- 450 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 2 cucharadas de pimentón dulce
- 1 - 2 cucharaditas de sal
Relleno
- 200 g de cebolla en cuartos
- 150 g de pimiento verde en trozos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 - 600 g de patata cortada en rodajas finas
- 1 cucharadita de sal
- aceite de oliva virgen extra para untar
- 350 - 400 g de pulpo cocido cortado en rodajas finas
- 12 langostinos crudos grandes pelados por la mitad a lo largo
- 1 - 2 cucharaditas de pimentón dulce
- 2 - 3 pellizcos de sal gorda
- 1 huevo batido para pintar la masa
- Voeding
- per 1 ración
- Calorieën
- 2209 kJ / 528 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 53.2 g
- Vetten
- 25.8 g
- Vezels
- 4.2 g
Alternatieve recepten
Empanada de raxo
2 Std. 30 Min
Empanada de acelgas, chorizo y panceta (Galicia)
1 Std.
Empanada de setas al cabrales
4 Std.
Croquetas de mejillones
9h 10min
Empanada de bonito
1h 20min
Empanada de maíz con berberechos
1 Std. 15 Min
Empanada de maíz con vieiras
1 Std. 30 Min
Empanada de sardinas
1 Std. 15 Min
Arroz con pimientos y chipirones
35 Min
Tigres
1 Std.
Fideuá negra de calamares
45min
Vieiras "Rias baixas"
1h 10 min