Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 1000 g Sahne
- 200 g Milch
- 3 Eigelb
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 8 Äpfel, mittelgroß (Elstar oder Boskop)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1881 kJ / 449 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 44 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 1.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Riemchen-Apfelkuchen
1h 30min
Zitronenkuchen
4h
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1h 30min
Getränkter Mandelkuchen
2h
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2u. 5min
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Birnen-Schmand-Torte
2h
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min