Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g dried apricots, pitted, halved
- 50 g dried figs, halved
- 50 g dates, pitted, halved
- 20 g brandy, plus extra for feeding
- 20 g port
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cardamom
- ¼ tsp ground nutmeg
- 50 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 70 g light brown muscovado sugar
- 120 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g cocoa powder
- 30 g dark chocolate (70% cocoa solids), broken in chunks
- 30 g white chocolate, broken in chunks
- 2 medium eggs
- 150 g porter, chocolate-flavoured (see tip)
- ½ orange, finely grated zest and 40 g juice
-
30
g lemon juice (see tip)
of vinegar - 3200 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1144.2 kJ / 273.5 kcal
- Eiwitten
- 5.1 g
- Koolhydraten
- 40.5 g
- Vetten
- 9.8 g
- Verzadigd vet
- 5.5 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 46.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Christmas Pudding
14 Std. 30 Min
Christmas Pudding Tiffin Balls
40 min
Mandarin and White Chocolate Trifle
6 godz.
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Butterfly Cakes
1 godz.
Pancetta-Wrapped Apricot Stuffing Roll (Australia)
1 godz.
Rhubarb Ice Cream
36h 25min
Rhubarb and Strawberry Jam
30 min
Rhubarb Crumble
55 min
Salted Chocolate Caramel Fudge
2 Std. 40 Min
White Chocolate and Strawberry Rocky Road
3h
Irish Cream and Pistachio Fudge
4h 25min