Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g dried apricots, pitted, halved
- 50 g dried figs, halved
- 50 g dates, pitted, halved
- 20 g brandy, plus extra for feeding
- 20 g port
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cardamom
- ¼ tsp ground nutmeg
- 50 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 70 g light brown muscovado sugar
- 120 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g cocoa powder
- 30 g dark chocolate (70% cocoa solids), broken in chunks
- 30 g white chocolate, broken in chunks
- 2 medium eggs
- 150 g porter, chocolate-flavoured (see tip)
- ½ orange, finely grated zest and 40 g juice
-
30
g lemon juice (see tip)
of vinegar - 3200 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1144.2 kJ / 273.5 kcal
- Eiwitten
- 5.1 g
- Koolhydraten
- 40.5 g
- Vetten
- 9.8 g
- Verzadigd vet
- 5.5 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 46.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Christmas Pudding Tiffin Balls
40min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1h 45min
Chocolate Bourbons
45 Min
Christmas Bread Sauce
15 Min
Chocolate Easter Nests
50min
Meringue Ghosts
12j 25 menit
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Bara Brith
10 Std.
Cappuccino Cake
2h
Victoria Sponge
1h 10min
Mince Pies
1h 10min
Ginger Flapjacks
1h 30min