Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 lemons, thin peelings of skin from 1 and 65 g juice
- 1 orange, thin peelings of skin and juice (approx. 70 g)
- 90 g raisins
- 90 g sultanas
- 90 g dried apricots, halved
- 80 g glacé cherries, halved
- 50 g mixed candied peel
- 80 g brandy, plus extra for lighting if desired
- 100 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 90 g dark brown muscovado sugar
- 2 large eggs
- 90 g self-raising flour
- 100 g suet
- 40 g flaked almonds
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground allspice
- 1 tsp ground ginger
- 2000 g boiling water, plus extra as needed
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2164 kJ / 518 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 55 g
- Vetten
- 27 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Natrium
- 92 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mince Pies
1 Std. 10 Min
Hot Cross Buns
3 Std. 50 Min
Simnel Cake
3h
Christmas Cake
517h 45min
Pancetta-Wrapped Apricot Stuffing Roll (Australia)
1 godz.
Rhubarb Crumble
55min
Steak and Kidney Pudding
5 Std.
Mincemeat
15min
Dundee Cake
3h 10min
Brandy Sauce
10min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Brandy Butter
10min