Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 160 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 150 - 180 g rote Paprika, in Stücken
- 30 g Tomatenmark
- 3 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 2 TL Salz
- 20 g Butter
- 200 - 250 g Karotten
- 200 - 250 g Erdäpfel, festkochend
- 910 g Wasser
- 200 g Speck, geräuchert
- 400 - 500 g weiße Riesenbohnen, aus der Dose (oder vorgekochte Bohnen)
- 1 TL Speisestärke
- 1 - 1 ½ EL Essig
- 10 - 15 Zweiglein gemischte frische Kräuter (Majoran, Oregano, Petersilie), Blättchen abgezupft
- 200 - 250 g Sauerrahm, zum Servieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1712 kJ / 409 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 26 g
- Vetten
- 24 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 11 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bohneneintopf mit Gerste
40min
Grammelpogatscherl
1 Std. 10 Min
Krautsuppe
55 min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1sa
Suppentopf mit Bratwurst
45min
Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot
50min
Serbische Bohnensuppe mit Cabanossi
1sa
Sauerkrautsuppe
1sa
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55 min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Erfrischender Bohneneintopf
25min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min