Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Biga
- 110 g água à temperatura ambiente
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
- 150 g farinha tipo 65
Massa-mãe de centeio
- 130 g água
- 10 g isco (massa-mãe de centeio) (ver dica)
- 100 g farinha de centeio tipo 130
Massa demolhada a frio
- 40 g ameixa seca s/ caroço cortada em pedaços
- 40 g figo seco cortado em pedaços
- 60 g avelã s/ pele torrada (ver dica)
- 80 g água fria
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 50 g avelã s/ pele torrada (ver dica)
- 50 g água fria, mais q.b. p/ pincelar e p/ vapor
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 100 g farinha de centeio tipo 70
- 110 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de sal
- 1 ½ c. chá de sementes de funcho secas
- ¼ c. chá de erva-doce
- 10 g óleo vegetal
- Voeding
- per 1 unidade
- Calorieën
- 864 kJ / 212 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 6 g
- Vezels
- 3.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pães de cenoura e cereais
15 godz.
Pão dos 3 ás sem glúten
1sa
Mistura rústica de especiarias para pão
Geen beoordelingen
Pãezinhos de bacon com pera e tomilho
15 godz.
Almofadas de batata
14 Std. 40 Min
Pão de batata e nozes
15 Std. 40 Min
Pão de mistura de centeio sem levedura
Geen beoordelingen
Pão pardo torcido
16 Std.
Chutney de citrinos
1sa 30 dk
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1sa
Arroz exótico
40 dk
Compota de maçã e cenoura
50 Min