Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hefeteig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Eigelb
- 250 g Milch
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, fein abgerieben
- 1 Würfel Hefe (40 g)
Füllung und Fertigstellung
- 120 g brauner Zucker
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Zimt
- 250 g Rhabarber, in Würfeln (1 cm)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1228 kJ / 293 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 14 g
- Vezels
- 2.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zwetschgenkuchen
2h
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Rhabarber-Zimt-Röllchen
2h
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3h
Rhabarber-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2 godz. 45 min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min