Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1500 g amêijoa
- Água q.b. p/ demolhar
- 3 c. chá de sal
- 15 g salsa, só as folhas
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em lâminas
- 2 dentes de alho cortados em lâminas
- 50 g pimento vermelho cortado em tiras
- 50 g pimento verde cortado em tiras
- 50 g pimento amarelo cortado em tiras
- 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas grossas
- 300 g tomate maduro cortado em rodelas
- ½ malagueta cortada em rodelas (optioneel)
- 50 g vinho
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 1037 kJ / 248 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Massinha de camarão e amêijoas
40min
Bruschetta com pimentos, chouriço e anchovas
1h
Choquinhos salteados com batata a murro
1h
Arroz de marisco
45min
Arroz de polvo com amêijoas
3h 20 min
Amêijoas com molho cremoso
2h 30min
Caldeirada de marisco
40min
Arroz tipo paella
45min
Feijoada de polvo
1h 30min
Polvo à lagareiro
1h 30min
Carne de porco à alentejana
2h 30min
Bacalhau à moda de Braga
40min