Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g gekochte Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (am Vortag in Schale gekocht)
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Weichweizengrieß
- 1 ¼ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 2 Eidotter
- 1 - 3 EL Butter zum Braten
- 1 - 3 EL Butterschmalz zum Braten
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1178 kJ / 282 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 9 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Frittaten
30 Min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min
Germknödel
1 Std.
Nockerl / Spätzle
20 min
Käsespätzle
45 min
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 Min
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 godz. 25 min
Semmelknödel
50 Min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 Min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 godz. 20 min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1 Std.