Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 - 160 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 150 - 160 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 80 - 90 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oleju
- 200 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 szczypta cukru
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g mleka
- 10 liści bazylii, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1636 kJ / 391 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 34 g
- Vezels
- 3.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa krem z resztek warzyw
50 Min
Zupa z papryki i parmezanu
20 Min
Zupa krem z groszku
40 dk
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 Min
Zupa krem z pomidorów
30 Min
Zupa krem z cukinii
25 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 dk
Zupa krem z pieczarek
20 Min
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30 Min
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
50 Min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 Min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min