Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ¾ łyżeczki nasion kolendry
- ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 400 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 2 jajka
- 80 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 20 g oleju kokosowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 20 g syropu klonowego, plus dodatkowa ilość do podania
-
100
g mąki orkiszowej
of 100 g mąki pszennej - 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- jogurt naturalny, ilość do podania
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 367.1 kJ / 87.7 kcal
- Eiwitten
- 3.4 g
- Koolhydraten
- 10.8 g
- Vetten
- 3.9 g
- Verzadigd vet
- 2.4 g
- Vezels
- 1.1 g
- Natrium
- 247.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 Min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1h 10 min
Placki jaglane z jabłkami
30 Min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40min
Placki dyniowe z parmezanem
45min
Placki warzywne z botwinką
30 Min
Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym
45min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 Min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1h 50min
Placki z dyni i kurczaka
40min
Babeczki brownie z dynią
1 Std. 30 Min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 Std.