Compatibele versies
Pancakes with Cream and Pistachios (Qatayef with Achta)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Achta Cream
- 60 g pistachio nuts, unsalted, shelled
- 20 g cornflour
- 20 g plain flour
- 190 g water
- 40 g milk powder
- 20 g vanilla sugar, homemade
- 150 g single cream
Qatayef Dough
- 400 g milk
- 100 g plain flour
- 100 g fine semolina (see tip)
- 5 g baking powder
- 30 g caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
Honey Syrup
- 20 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 50 g honey
- 50 g caster sugar
- 100 g water
Serving
- 10 g rapeseed oil
- 2 Tbsp rose water
- 2 Tbsp orange blossom water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 383 kJ / 90 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mouhallabieh (milk pudding)
4 Std. 30 Min
Crêpes
1j 15 menit
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Steamed Beef with Ground Rice
1h
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10 min.
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Mini Choux with Strawberries
2h 10min
Seven Spice Chicken with Rice
35 min
Pineapple and Rum Pancakes
40 min
Pancakes with Two Fillings
40 min
Beef Goulash
2h 45min