Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 250 g Mehl, und etwas mehr zum Auswallen
- 80 g Zucker
- 150 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr für die Wähenform
- 1 Ei
Birnenweggenfüllung
- 400 g Dörrbirnen, halbiert
- 50 g Feigen, getrocknet
- 50 g Dörrzwetschgen
- 1000 g Wasser, heiss
- 40 g Zucker
- 1 TL Zimt
- 1 Prise Nelkenpulver
- ½ TL Koriander, gemahlen
- ½ TL Sternanis, gemahlen
- 1 EL Kirsch
Guss und Fertigstellung
- 300 g Vollrahm
- 2 Eier
- 2 EL Maisstärke (z. B. Maizena)
- 1 Päckchen Vanillezucker
- 20 g Zucker
- ½ TL Zimt
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2757 kJ / 661 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 82 g
- Vetten
- 32 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Berner Zopf
1h 45 min
Chräbeli
24h
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 Std. 10 Min
Süssmostcreme
4h 15min
Luzerner Lebkuchen
55min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1h 55 min.
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 min
Apfelwähe
1h 15min
Knöpfli
50 min
Osterkuchen
1h 45 min
Aprikosenwähe
1h 10 min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10 min