Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 130 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki, bez twardych części
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto, np. arborio
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 850 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2034 kJ / 486 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 59 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 3.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kaszotto z grzybami
40min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Pęczotto z dynią i kurkami
1h 10min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min