Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g cielęciny, bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. szałwii, rozmarynu), tylko liście
- 100 g soli gruboziarnistej
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 liść laurowy, suszony
- 4 - 6 nasion kolendry
- Voeding
- per 1 Cały przepis
- Calorieën
- 1766.8 kJ / 422 kcal
- Eiwitten
- 65 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 7.8 g
- Vezels
- 6.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15 Min
Ossobuco po mediolańsku
1 Std. 10 Min
Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw
3 Std.
Ossobuco
1 Std. 10 Min
Koncentrat bulionu z kaczki
20min
Koncentrat bulionu wołowego
1h 20min
Sos berneński
15 Min
Koncentrat bulionu cielęcego w kostkach
55 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25min
Koncentrat bulionu mięsnego
45 Min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 Min