Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Porree, in Stücken (2 cm)
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 30 g Öl
- 120 g durchwachsener Speck, geräuchert, gewürfelt
- 900 g Wasser
- 250 g Tellerlinsen, getrocknet
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 30 g Essig
- 20 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 2 Pck. Spätzle, frisch (ca. 800 g), aus dem Kühlregal
- 8 Wiener Würstchen (4 Paar)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3230 kJ / 769 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 8.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Saure Kartoffelrädle
1h 5min
Linseneintopf mit Spätzle
1ωρ.
Schwäbische Lasagne
45min
Spätzle
30 λεπτ.
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1ωρ.
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Gaisburger Marsch
1ωρ. 10 λεπτ.
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1ωρ.
Schwäbische Flachswickel
45min
Ofenschlupfer
1h 5min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1ωρ.